Home / Vaarwel Photobucket

Vaarwel Photobucket.

Jarenlang was je een fijn hulpmiddel voor mensen om hun foto's op te slaan en te delen over de diverse fora en websites overal in de wereld. Ik, en velen met mij, maakte graag gebruik van je service. Tot volle tevredenheid..

 

photobucket ransomMaar toen.. Toen begon je opeens raar te doen. Eerst begon je te zeuren over 3rd party linking. Dat mocht opeens niet meer (Was je daar niet groot mee geworden?) Mensen die hun foto's wilde linken vanaf jou naar andere sites kregen plotseling een raar logo te zien ipv hun foto. Dat kon opgelost worden door je. Kostte ons alleen maar zo'n $400 per jaar!!. We konden ook kiezen voor een optie van $99 per jaar om onze eigen foto's te mogen linken.

Miljarden foto's waren in een klap opeens niet meer beschikbaar. Fora en websites (groot en klein) over de hele wereld waren hun foto's kwijt. Dat vonden wij dan weer niet leuk. En gelukkig... photobucket reageerde, en hotlinking werd weer toegestaan., maar te laat. De schade was al aangericht, en ... er was toch een adder onder het gras. Het was alleen maar tijdelijk mogelijk. Na een korte periode om onze sites weer op orde te krijgen moest er toch weer betaald gaan worden. Als je niet kon/wou betalen, werd je over gezet naar een gratis account, met een max. van 250 foto's.

En dan werd ook het downloaden van albums onmogelijk gemaakt. Mensen die meerdere albums hadden konden foto's alleen maar stuk voor stuk downloaden. Dat is al een hoop werk als je er maar een paar hebt, maar stel je eens voor als dat er een paar duizend zijn. 

Mij is het uiteindelijk gelukt met de handleiding die ik hier gevonden heb, en heb ik al mijn bestanden verwijderd van Photobucket. Nog eventjes en mijn account gaat daar weg. 

.